Prezentarea Palatului de Justiţie Bistriţa

    Palatul de Justiţie Bistriţa, a cărei naştere este legată de conducerea tribunalului din anii 1990-1991, dat în folosinţă în anul 2001, este situat pe malul drept al râului Bistriţa pe fostul amplasament al unor vechi depozite. Edificiul a fost proiectat în anii 1990-1991 de S.C." Stil Proiect" Bistriţa într-un stil modern, influenţat de cadrul istoric al centrului medieval aflat în apropierea sediului.

    Construcţia are o arie desfăşurată de 6100 mp. Amplasamentul clădirii este concesionat şi are o suprafaţă de 9683 mp. Construcţia este realizată pe cinci nivele în interior regăsindu-se 7 săli de judecată ce asigură desfăşurarea activităţii de judecată a celor două instanţe: Tribunalul Bistriţa-Năsăud şi Judecătoria Bistriţa, birouri pentru întreg personalul cu cuprinderea tuturor activităţilor impuse de legea de organizare judiciară şi Regulamentul de organizare judiciară a instanţelor judecătoreşti. Interiorul edificiului are o funcţionalitate bine zonată şi asigură prin construcţia sălilor de judecată solemnitatea adecvată actului de justiţie.
    Zonele de acces părăsesc atmosfera austeră şi impunătoare a sălilor stabilind un climat specific unui serviciu public organizat.